Aktiviteter

Brf Tornhuset är en förening för aktiva seniorer, och följaktligen anordnas en mängd aktiviteter av och för föreningens medlemmar.

Under vår-och sommar träffas Trädgårdsgruppen varje torsdag förmiddag för att arbeta i vår prisbelönta trädgård och för att fika tillsammans. Det är en gemenskap som förenar nytta med nöje. Under sommarhalvåret används trädgården för diverse aktiviteter, allt från bouleturneringar till spontana knytkalas. Här kan du ta emot gäster, fika eller dela en flaska vin med dina grannar.

På andra våningen i Tornhuset finns salongen och musikrummet där Aktivitetsgruppen anordnar föreläsningar och musikunderhållning under höst och vår. Där firar vi också Lucia, och julen- och våren sjungs in med traditionella sånger. Bridgeklubben har pågående turneringar, och spelar tillsammans minst en gång per vecka. Filmklubben använder biblioteket på samma våning för sina återkommande filmvisningar, och där träffas även gruppen för Släktforskning.

På tredje våning finns hobbyrum där Akvarell-gruppen målar och anordnar utställning av sina alster. Där finns vävstolarna som är flitigt använda, och symaskiner som får användas av alla.

I gymnastiksalen på våning fyra är det ledarledd gympa varje vecka, det anordnas Qigongträning och ett gäng spelar bordtennis flera gånger i veckan.

I Snickarboden, som ligger i bostadsdelen, har den händige tillgång till en mängd proffsverktyg.